Ellens & Lentze aan het woord over leven en werken met corona

Of beter: zo te werken en te leven dat we een coronabesmetting voorkomen. De pandemie die over de wereld raast, vraagt veel van ons aanpassingsvermogen. Het leert ons ook anders te kijken naar ons werk en de manier waarop we met anderen omgaan. Nu, bijna een jaar na de eerste berichten over het coronavirus, kunnen we met trots zeggen dat ons kantoor flexibel en innoverend genoeg is om grote, onverwachte veranderingen in de maatschappij het hoofd te kunnen bieden.

We doen er altijd alles aan om bij de tijd te blijven. We houden daartoe natuurlijk de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving bij en passen onze diensten daarop aan. Vaak zijn de veranderingen in het werk inhoudelijk. Nu moeten we ook op het menselijke vlak veel aanpassingen doen.

Anders werken

Zoals zovelen werken veel van onze medewerkers thuis en dus houden we online contact met elkaar en met onze cliënten. We hebben inmiddels veilige manieren gevonden om handtekeningen online te legaliseren bijvoorbeeld en om belangrijke stukken door alle partijen te laten ondertekenen.

Ook in ons pand is veel veranderd. We geven geen handen meer. We desinfecteren onszelf en onze spullen doorlopend. We houden afstand en we hebben schermen op de bespreektafels geplaatst om ook hier veilig met cliënten te kunnen overleggen.

Kortom, er is nogal wat veranderd dit jaar! We hebben ons aangepast en we hebben onszelf verbeterd zonder dat dat ten koste is gegaan van de sfeer op ons kantoor of van de kwaliteit van ons werk. We hebben doorgezet, aangepakt en we zijn gegroeid.

Betrokken blijven

Wat niet veranderd is, is de persoonlijke band met onze cliënten. Nog altijd vinden wij het belangrijk u live te spreken. En als dat dan even niet bij ons op kantoor of bij u thuis kan, dan doen we dat gewoon, via TEAMS of ZOOM bijvoorbeeld. We willen zeker weten dat u begrijpt wat u tekent en dat u weet welke mogelijkheden het meest geschikt zijn in uw situatie. U bepaalt hoe u wilt leven en werken, met wie en waar, en wat er na uw overlijden moet gebeuren. Wij helpen u daarbij door uw wensen juridisch te bekrachtigen.

Wij moesten dit jaar goed kijken naar wat was, wat is en wat komt. Datzelfde vragen we u nu te doen. In een maatschappij die amper nog lijkt op wat we vorig jaar normaal vonden, is er ook in uw leven wellicht veel veranderd. Heeft de pandemie invloed gehad op uw relatie of werk bijvoorbeeld? Wat is er de afgelopen maanden allemaal veranderd in uw leven en heeft dat mogelijk invloed op gebeurtenissen en relaties in de toekomst?

Veranderingen omarmen

Neem uw persoonlijke documenten daarom, juist nu, even goed door. Wie staat er in uw testament als executeur genoemd en is diegene nog actief in uw leven? Is het duidelijk wat uw zorgwensen zijn als u plotseling opgenomen moet worden? Heeft u überhaupt een levenstestament? En: woont u nog betaalbaar of zijn er inmiddels andere oplossingen?

We denken graag met u mee. Veilig op afstand en tegelijkertijd dichtbij en betrokken! Zoals altijd.