Ellens & Lentze aan het woord over het coronavirus

Zoals iedereen hebben ook wij met het coronavirus te maken. De enorme impact die dit virus op ons dagelijks leven heeft, is voor de meesten van ons nog steeds onwerkelijk. Hoe deze crisis, want dat is het toch, zich verder zal ontwikkelen en welke gevolgen dat dan weer op ons leven heeft, is nog niet te voorzien. Wat we nu kunnen doen is er voor een ander zijn. Blijf dus op elkaar letten en blijf voor elkaar zorgen! 

Voor ons geldt dat uiteraard ook. Wij willen goed voor onze medewerkers én onze cliënten zorgen. Het RIVM heeft een aantal richtlijnen opgesteld om ieders gezondheid zo veel mogelijk te beschermen. Het nieuws volgen wij dan ook op de voet. Ondertussen gaat ons werk gewoon door. Sommige zaken kunnen niet wachten tot alle beperkingen weer zijn opgeheven. En niet alle notariële taken kunnen online afgehandeld worden.

Ons kantoor is daarom gewoon geopend. Alle afspraken die niet uitgesteld (kunnen) worden, vinden plaats zoals eerder overeen is gekomen. We schudden geen handen meer en veel van onze medewerkers werken nu vanuit huis, dus de sfeer op het kantoor is wel iets anders. Gelukkig is iedereen per e-mail goed bereikbaar en als u wilt, kunt ook een terugbelverzoek achterlaten. Misschien vindt u het toch prettiger om uw afspraak te verzetten. Dat begrijpen we, maar veel besprekingen kunnen ook telefonisch plaatsvinden, als u wilt.

Soms is het nodig om iemands identiteit te controleren en zeker te stellen dat een cliënt niet nadelig beïnvloed wordt door een ander. Dat is een van de redenen dat er normaal gesproken veel persoonlijk contact is tussen notaris en cliënt. Hoe moet dat nu in tijden van corona? Als het mogelijk is, kunt u zich zichtbaar identificeren bíj maar niet ín ons kantoor. Voor mensen die in quarantaine moeten, is dat waarschijnlijk niet haalbaar. Gelukkig kan de identificatie ook online plaatsvinden, met Skype, WhatsApp of FaceTime bijvoorbeeld. Als wij u live zien, kan de identificatie voldoende gecontroleerd worden en kunnen we aantonen dat er van beïnvloeding geen sprake is. We kunnen, in overleg, eventueel een opname maken die we bij uw dossier bewaren. In de op te stellen akte nemen we dan op op welke unieke manier wij uw gegevens hebben geverifieerd.

Voor het passeren van een akte moeten verschillende partijen gewoonlijk tekenen onder toeziend oog van de notaris. Nu het besmettingsgevaar zo groot is en we zo min mogelijk persoonlijk contact moeten hebben, moet ook dat anders geregeld worden. Indien mogelijk sturen wij u een volmacht toe, die wel live, met een Skype-verbinding bijvoorbeeld, ondertekend moet worden. Dat geldt voor u, uw makelaar, uw bestuursleden, uw advocaat, voor iedereen voor wie wij op een normale dag hier koffie zouden zetten. Wanneer een volmacht niet mogelijk is en u de akte toch echt persoonlijk moet tekenen dan doen we dat nog steeds op ons kantoor, met anderhalve meter tussen ons…

U kunt al uw zaken dus gewoon met ons blijven regelen. We zijn altijd bereikbaar voor advies, een luisterend oor en opbeurende woorden!