Ellens en Lentze

070 364 48 30

Scheiden

Beste Verlaten Man,

▶ woensdag 29 april 2015 | categorie: Scheiden
Natuurlijk, in elke relatie is wel eens wat, maar jullie hadden het juist zo goed voor elkaar!
Je begrijpt niet waarom je vriendin je heeft verlaten. Je bent niet eens vreemdgegaan! Jullie waren niet getrouwd, maar heb je wel het ouderlijk gezag over de kinderen aangevraagd?
Ik heb je aangeraden samen met je vriendin naar een van onze mediators te gaan. Het brengt jullie misschien niet meer bij elkaar, maar jullie kunnen tijdens de mediation wel afspraken maken die voor jullie allebei goed zijn. En dat is dan weer goed voor de kinderen!

meer lezen...

Wat moet u doen om een goed ouderschapsplan op te stellen?

▶ maandag 12 mei 2014 | categorie: Scheiden
Een scheiding is altijd pijnlijk. Vooral als de een vindt dat de ander iets te verwijten valt. Maar er is niets pijnlijkers dan een kind dat u met zijn gedrag op uw fouten wijst. Of een kind dat ongelukkig is omdat het in een loyaliteitsconflict geplaatst wordt. Volwassen emoties hebben een grootse impact op het zelfbeeld van een kind. Daar kunt u zorgvuldig mee omgaan door samen met uw ex-partner een goed ouderschapsplan op te stellen.
meer lezen...

Wat moet u doen om goed te scheiden?

▶ maandag 31 maart 2014 | categorie: Scheiden
Om te voorkomen dat u en uw naasten jaren na de scheiding voor vervelende verrassingen komen te staan, regelt u uw scheiding bij de echtscheidingsnotaris. Want hij neemt niet alleen de huidige afspraken tussen u en uw ex-partner op in een convenant. Hij neemt alle facetten van uw leven met u door en de invloed die de scheiding daarop kan hebben. De notaris kan bijvoorbeeld ook uw testament aanpassen, zodat uw ex-partner niet opeens 18 jaar na dato uw huis op kan eisen. Terwijl u daar juist fijne herinneringen hebt opgebouwd met een nieuwe partner.
meer lezen...

Hier scheiden onze wegen

▶ maandag 31 maart 2014 | categorie: Scheiden
Op een gewone doordeweekse avond durven ze eindelijk toe te geven dat hun wensen en verlangens nu zo ver uit elkaar liggen dat ze niet meer samen verder willen. En opeens heeft Nadine haast. Zij ziet nieuwe mogelijkheden en nieuwe avonturen met nieuwe mensen voor zich. De scheiding wordt snel in gang gezet.
meer lezen...

Wat moet u doen als conflicten uit de hand lopen?

▶ donderdag 12 september 2013 | categorie: Scheiden
Iedereen heeft wel eens een meningsverschil. En ook een ruzie zo nu en dan is helemaal niet erg. Maar als een onenigheid onoverkomelijk lijkt en u nog wel geregeld met de andere partij te maken hebt, is dat vervelend. Een goede mediator kan dan uitkomst bieden. Zeker als het gaat om de begeleiding van een scheiding of een zakelijk conflict.
meer lezen...
volgende pagina