Ellens en Lentze

070 364 48 30

Nalaten

Wat moet u doen als u een huis cadeau wilt geven?

▶ donderdag 24 oktober 2013 | categorie: Nalaten
Op Prinsjesdag werd bekendgemaakt dat het gemakkelijker en aantrekkelijker wordt om schenkingen te doen. En ook in nieuwsprogramma’s is er nu veel aandacht voor. Deze, weliswaar tijdelijke, regeling is vooral bedoeld om de woningmarkt weer een zetje te geven. En daarmee kunt u nu uw kinderen net dat duwtje in de rug geven dat zij nodig hebben om een volgende stap te kunnen zetten in hun leven. De stap naar een eigen huis bijvoorbeeld.
meer lezen...

Wat kunt u met een codicil doen?

▶ woensdag 9 oktober 2013 | categorie: Nalaten
Wanneer u iets wilt regelen voor uw overlijden dan is daar in de meeste gevallen een notariële akte, oftewel een testament voor nodig. Toch zijn er bepaalde dingen die u kunt regelen in een zogenaamd codicil, een door uzelf geschreven stuk.
meer lezen...

Wat moet u als executeur(-testamentair) doen?

▶ donderdag 18 juli 2013 | categorie: Nalaten
Een executeur is verantwoordelijk voor de afwikkeling van een erfenis. Uit zo’n benoeming blijkt dat de erflater vertrouwen in u heeft. Een grote eer, maar er zijn wel een paar zaken om goed over na te denken voordat u deze verantwoordelijkheid accepteert.
meer lezen...

Wat gebeurt er met de hond na uw dood?

▶ donderdag 20 juni 2013 | categorie: Nalaten
Huisdieren geven ons veel warmte en vriendschap, en in weinig landen maakt een huisdier zo sterk deel uit van het gezin als in ons land. Toch heeft slechts een enkeling nagedacht over wat er met zijn harige of gevederde vriend moet gebeuren na zijn dood. Wie zorgt er dan voor de hond bijvoorbeeld, en hoe?
meer lezen...

Een voogd voor uw vogel?

▶ donderdag 20 juni 2013 | categorie: Nalaten
Moeder Van Bloemzetel wordt steeds ouder, en de kans dat de papegaai haar overleeft is zeer reëel. Nadine en Robbert willen weten wat er met Fladder moet gebeuren als moeder overlijdt. Het is niet een onderwerp waar moeder graag over praat, maar ze begrijpt dat ze iets voor haar papegaai moet regelen om hem goed verzorgd achter te kunnen laten.
meer lezen...
vorige paginavolgende pagina