Ellens en Lentze

070 364 48 30

Beste Verlaten Man,

▶ woensdag 29 april 2015 | categorie: Scheiden
Laatst vertelde je me hoe erg je bent geschrokken toen je na een belangrijke zakenreis ontdekte dat je vriendin er met jullie kinderen vandoor was. En hoe boos je was!

Natuurlijk, in elke relatie is wel eens wat, maar jullie hadden het juist zo goed voor elkaar! Jij werkt heel hard om jullie riante woning, twee auto’s en de vele luxe vakanties te kunnen betalen. En je vriendin hoeft helemaal niets. Ja, zij moet voor de kinderen zorgen natuurlijk. Maar het ontbreekt hen dan ook aan niets. Het huis is royaal verbouwd en de kinderen kunnen alles doen wat ze willen. Ze dragen merkkleding, trakteren hun vrienden op een dagje naar een pretpark en ze gaan van hockey, golf en voetbal naar vioolles en pianoles. En misschien doen ze nog wel meer. Maar jij kunt toch nooit mee, omdat je zo veel werkt.

Je begrijpt niet waarom je vriendin je heeft verlaten. Je bent niet eens vreemdgegaan! Wel zagen jullie elkaar weinig, en vaak was je te moe voor een echt gesprek of moesten jullie aan je sociale verplichtingen voldoen, maar de relatie is wat jou betreft nog best te redden.

Maar ze is weg. En nu zit jij met een tophypotheek en neem je alle kosten op je en durft je vriendin zelfs een flinke kinderalimentatie, jouw lievelingsauto en zeker de helft van jullie inboedel op te eisen! Dat vind je oneerlijk. Ze moet maar gaan werken, net als iedereen. De kinderen kunnen opgevangen worden door hun oma, toch? Zo regelt jouw werkende zus dat immers ook. Om alles te kunnen blijven betalen, moet jij wel blijven werken. Dus de kinderen kunnen hooguit eens in een weekend komen, zeg je. Maar eerst moet je nog een nieuw onderkomen vinden.

Ik laat je rustig je verhaal doen. Ik zie de woede en het onbegrip in je blik steeds verder toenemen. En heel even kijk je me vernietigend aan als ik zeg dat jouw emoties en wensen niet het belangrijkste zijn nu.

Want ook al heeft je vriendin je verlaten, jullie moeten wel samen afspraken maken over de kinderen, de verdeling van de spullen en jullie huis. Vooral de kinderen zijn belangrijk. Ik leg je uit wat een ouderschapsplan is. In hun belang moet jij met je vriendin namelijk goede afspraken maken over de kinderalimentatie en de omgangsregeling bijvoorbeeld. Wie mag de belangrijke beslissingen in hun leven nemen? Hoe houd je elkaar op de hoogte over de kinderen?

Jullie waren niet getrouwd, maar heb je wel het ouderlijk gezag over de kinderen aangevraagd? Want als dat niet zo is hoeft de school je bijvoorbeeld niet op de hoogte te houden van de vorderingen van je kinderen en word je niet meer uitgenodigd voor een rapportbespreking.

Ik zag je even schrikken toen ik dat kort aanstipte, dus om je te helpen je gedachten te ordenen heb ik je aangeraden samen met je vriendin naar een van onze mediators te gaan. Het brengt jullie misschien niet meer bij elkaar, maar jullie kunnen tijdens de mediation wel afspraken maken die voor jullie allebei goed zijn. En dat is dan weer goed voor de kinderen!

Laat je me binnenkort weten hoe het met je gaat? En met de kinderen? En kom je snel met je vriendin bij ons langs?

Ik wens je alle goeds!

Hartelijke groet, Daniëlle van Iperen

toegevoegd notaris
Ellens & Lentze, notariaat en mediation

Als toegevoegd notaris bij Ellens & Lentze, notariaat en mediation, kom ik veel verschillende mensen tegen. Verschillende mensen die vaak in eenzelfde situatie zitten. Uiteraard zijn de situaties die ik in deze brieven beschrijf geanonimiseerd en opgebouwd uit alle verschillende ontmoetingen. Maar ik hoop dat mensen zich in mijn brieven herkennen en zich realiseren dat er ook voor hun situatie praktische oplossingen zijn. U kunt altijd contact opnemen om uw situatie persoonlijk met mij te bespreken.

< vorige bericht

Laatste nieuws