Ellens en Lentze

070 364 48 30

Samenwonen of trouwen?

Of u gaat samenwonen of trouwen is natuurlijk een keuze die de partners samen maken en elke situatie is anders. Daarom is het belangrijk goed uit te zoeken wat echt bij u en uw persoonlijke omstandigheden past. Ellens & Lentze helpt u bij die keuze door alle mogelijkheden zorgvuldig met u door te nemen.

Persoonlijk

Maar voor welke vorm van samenwonen u ook kiest, er zijn een paar punten waar u altijd goed over na moet denken. In een samenlevingscontract, de huwelijkse voorwaarden of de partnerschapsvoorwaarden worden al uw onderlinge afspraken opgenomen. Het wordt zo een persoonlijk en op maat gesneden document. Maar daarin moet ook rekening gehouden worden met tijden waarin het minder voorspoedig gaat, zeker als u samen een huis koopt, kinderen krijgt of als een van de partners een eigen bedrijf heeft. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van een scheiding, een overlijden of schulden van een van de partners. Ook is het verstandig nu alvast afspraken te maken over het (gezamenlijk) vermogen, het inkomen, de kostenverdeling, het pensioen en eventuele alimentatie. Hoe u daarmee om wilt gaan, wordt in de voorwaarden of het contract vastgelegd.

Daarbij is het verstandig in deze fase ook alvast uw testament op te laten maken. Ook daarmee zijn wij u graag van dienst.