Ellens en Lentze

070 364 48 30

Oprichten BV

Als u een bedrijf opricht kunt u kiezen voor een Besloten Vennootschap als rechtsvorm. Het voordeel van een BV is dat in de meeste gevallen, niet u maar de BV aansprakelijk is voor eventuele schulden.

Het kapitaal van een BV is verdeeld in aandelen, de aandelen zijn in het bezit van de aandeelhouders. Bij kleine BV’s is de directeur vaak de enige aandeelhouder. Bij grotere BV’s kan er een raad van commissarissen zijn die toezicht houdt op het bestuur.

Flex BV

Op 1 oktober 2012 werd de Wet vereenvoudiging en flexibilisering van het BV recht, kortgenoemd flex-BV ingevoerd. Door deze invoering zijn de regels voor de BV’s eenvoudiger en flexibeler geworden. Een aantal wijzigen zijn:

Notariële akte

Een BV moet worden opgericht middels een notariële akte en worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Statuten

De bevoegdheden van de directeur(en) en eventuele commissarissen worden vastgelegd in de statuten. Verder staat in de statuten onder andere: De statuten moeten worden opgenomen in de notariële akte waarbij de vennootschap wordt opgericht.

Inrichten zoals u dat wilt

Bent u van plan een onderneming te starten? Wij denken graag met u mee en vertellen u graag wat de mogelijkheden en voordelen voor uw bedrijf zijn!