Ellens en Lentze

070 364 48 30

Nalaten

Erfenis voor uw gehandicapte kind

▶ donderdag 9 april 2015 | categorie: Nalaten
Een gehandicapt of een chronisch ziek kind heeft vaak meer zorg en aandacht nodig dan een gezond kind. Een zorgtaak die de ouders met liefde voor een groot deel op zich nemen. Maar na uw overlijden blijft de behoefte aan zorg voor het gehandicapte kind bestaan. Hoe regelt u dat op een manier die voor alle kinderen het beste is?
meer lezen...

Schenken, geven en helpen

▶ maandag 16 maart 2015 | categorie: Nalaten
Hoe oud onze kinderen ook zijn, we blijven voor hen zorgen. Vroeger was dat gemakkelijker. Met een ijsje en een pleister was al veel snel opgelost. Maar volwassen kinderen vragen om heel andere steun. Want ook al bouwen ze hun eigen leven op met anderen, de verfrissende aandacht van hun ouders en een financiële pleister zo nu en dan blijven welkom.
meer lezen...

Uw levenstestament

▶ maandag 16 maart 2015 | categorie: Nalaten
Ellens & Lentze, notariaat en mediation, brengt het belang van het levenstestament al jaren onder de aandacht van een groot publiek. Omdat we in de praktijk nog steeds te veel mensen tegenkomen die overvallen worden door een ongelukkige situatie, blijven we dat ook doen. Ook de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie is 10 maart met een campagne gestart: Wie van de drie … 
meer lezen...

Wat moet u doen om een goede voogd te benoemen?

▶ maandag 4 augustus 2014 | categorie: Nalaten
Vanaf het moment dat uw kinderen zijn geboren bent u verantwoordelijk voor hun welzijn. U moet hen mentaal en fysiek voldoende bieden, zodat zij op kunnen groeien tot gelukkige, sociale en zelfbewuste volwassenen. Maar wie zorgt er voor uw minderjarige kinderen als u bent overleden? 
Nadenken over voogdijbenoeming kan lastig zijn, maar het is wel belangrijk! Omdat u altijd verantwoordelijk blijft voor het welzijn van uw kinderen.
meer lezen...

Het is bon ton om te geven

▶ woensdag 6 november 2013 | categorie: Nalaten
Als trouwe kijkers van alle nieuwsprogramma’s hebben de ouders van Nadine van Bloemzetel al snel begrepen dat de vrijstelling van de schenkbelasting tijdelijk wordt verruimd. Tot 31 december 2013 is een bedrag tot € 100.000 vrijgesteld van de schenkbelasting. Vader en moeder Van Bloemzetel slaan meteen aan het rekenen. 
meer lezen...
volgende pagina