Ellens en Lentze

070 364 48 30

Wat moet u doen om een executeur testamentair te benoemen?

▶ dinsdag 20 november 2012 | categorie: Nalaten
Bij het afwikkelen van een nalatenschap komt meer kijken dan alleen de verdeling van de spullen. En dat wordt, onder invloed van emoties, vaak onderschat. Een executeur is dan degene die het overzicht houdt en uit uw naam handelt.
meer lezen...

Een energielabel verplicht?

▶ vrijdag 16 november 2012 | categorie: Wonen
Let op, wanneer u begin volgend jaar uw woning gaat verkopen!
Bij de verkoop van een woning is een energielabel verplicht. De mogelijkheid bestaat, dat de notaris vanaf 1 januari 2013 de akte van levering niet meer mag passeren zolang er geen energielabel is.
meer lezen...

Welke digitale voetsporen laat u na?

▶ dinsdag 13 november 2012 | categorie: Nalaten
Steeds meer mensen zijn actief op het internet. Of het nu gaat om gezellige e-mails met de familie, het uitwisselen van foto’s, een lidmaatschap van een forum of een datingsite, jong en oud is er druk mee. De meeste mensen zijn online actiever dan zij zelf misschien in de gaten hebben. Er zijn namelijk talloze websites waar u zich moet registreren voordat u er gebruik van kunt maken. Maar wat gebeurt er eigenlijk met uw digitale leven na uw overlijden?

meer lezen...

Wat moet u doen om uw wensen kenbaar te maken als u dat zelf niet meer kunt?

▶ donderdag 18 oktober 2012 | categorie: Nalaten
In een testament staat wat er moet gebeuren als u overlijdt. Maar weten uw naasten ook wat er moet gebeuren als u door een ziekte of een ongeluk tijdelijk, of zelfs langdurig, niet meer in staat bent belangrijke beslissingen te nemen?
meer lezen...

De rijkdom van kleinkinderen

▶ donderdag 4 oktober 2012 | categorie: Nalaten
Nu uw kinderen als zelfstandige en stabiele volwassenen de wereld veroveren, kunt u optimaal en vrij genieten van uw kleinkinderen. U heeft waarschijnlijk meer tijd beschikbaar om met hen door te brengen dan u had voor uw kinderen. En bovendien liggen de opvoedkundige plichten bij de ouders, waardoor u zich als oppasopa en -oma kunt wijden aan het voorlezen, de spelletjes en uitjes naar een dierentuin. Er gaat niet veel boven de liefde van een kleinkind. Maar ook al geeft u hen nu alle mogelijke aandacht, u kunt ook later nog veel voor hen betekenen. Want heeft u er al eens over nagedacht uw kleinkinderen direct in uw testament op te nemen?
meer lezen...
volgende pagina

Laatste nieuws