Ellens en Lentze

070 364 48 30

Nieuws

Een goed koopcontract beschermt

▶ dinsdag 24 november 2015 | categorie: Wonen
De koopkracht neemt weer iets toe en dat is nu al te merken op de huizenmarkt. Er worden weer meer nieuwe huizen gebouwd en bestaande woningen staan steeds minder lang leeg.

Als het tijd is om groter, vrijer of moderner te gaan wonen omdat u gaat samenwonen of een kind verwacht. Als u juist kleiner wilt gaan wonen omdat u bent gescheiden of de kinderen in andere steden op kamers zijn gegaan. Als u merkt dat u veel tijd doorbrengt op makelaarssites en opeens bent gevallen voor dat ene geweldige huis. Dan is het tijd om Ellens & Lentze om advies te vragen
meer lezen...

Even kort over zaken en partners

▶ dinsdag 24 november 2015 | categorie: Ondernemen
Onze relaties in het zakelijk leven lijken soms verdacht veel op de relaties in ons privéleven. In ieder geval zijn de meest succesvolle relaties gebaseerd op eerlijkheid en duidelijke afspraken. Dat blijkt ook dagelijks in onze mediationpraktijk, waar zowel zakelijke als niet-zakelijke partners afspraken maken voor de tijden waarin ze elkaar niet meer zo goed begrijpen.
meer lezen...

Beste Verbolgen Zakenpartner,

▶ dinsdag 21 juli 2015 | categorie: Blog Daniëlle
Jullie besloten een bedrijf te beginnen om Indiase producten te kunnen verhandelen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, noem je het. De mensen daar verdienen goed aan jullie eerlijke inkoopprijs en jullie verdienen goed aan de verkoop in Nederland. 
Ik word wat onrustig van je verhaal. Je idealen zijn mooi. Maar omdat jullie elkaar zo vertrouwden is er geen enkele zakelijke afspraak op papier gezet. Niet wie welke beslissingen mag nemen. Niet tot welk bedrag een investering gedaan mag worden. Niets!
meer lezen...

Lieve Verdrietige Ouders,

▶ donderdag 2 juli 2015 | categorie: Blog Daniëlle
Nu jullie wat ouder worden vragen jullie je af of jullie dochter en de kleinkinderen straks al jullie spaargeld wel moeten erven. Natuurlijk, het blijft familie, en ondanks al het verdriet blijven jullie van hen houden. Maar door al die jaren zonder contact twijfelen jullie nu over wat er met jullie vermogen moet gebeuren als jullie zijn overleden.
meer lezen...

Beste Verlaten Man,

▶ woensdag 29 april 2015 | categorie: Scheiden
Natuurlijk, in elke relatie is wel eens wat, maar jullie hadden het juist zo goed voor elkaar!
Je begrijpt niet waarom je vriendin je heeft verlaten. Je bent niet eens vreemdgegaan! Jullie waren niet getrouwd, maar heb je wel het ouderlijk gezag over de kinderen aangevraagd?
Ik heb je aangeraden samen met je vriendin naar een van onze mediators te gaan. Het brengt jullie misschien niet meer bij elkaar, maar jullie kunnen tijdens de mediation wel afspraken maken die voor jullie allebei goed zijn. En dat is dan weer goed voor de kinderen!

meer lezen...
volgende pagina